Skip to main content

Implantologie

Momentul în care suntem privați de existența unui dinte poate să fie neplăcut din mai multe considerente: estetice, practice – de masticație, psihologice, etc.

Edentațiile pot fi rezolvate prin intermediul implanturilor dentare, fără a afecta dinții vecini. Operația de implant nu este complicată, este aproape lipsită de durere, cu un rezultat ușor de prezis și de influențat.

Atenta pregătire a operației de implant face ca rezultatele să fie maxime din toate punctele de vedere. Până cu putin timp în urmă, cazurile mai complexe presupuneau proteze mobile.Acum însă, datorită progreselor științifice, acestea pot fi abordate și rezolvate cu ajutorul implanturilor dentare, punților de zirconiu pe implanturi.

Aceste lucrări sunt estetice, uşor de acceptat și confortabile.

În procesul de implantologie, un aspect foarte important îl constituie operațiunile de pregătire corectă a intervenției. Tehnica aseptică este constituită dintr-un set de proceduri și protocoale specifice, realizate în condiții controlate, cu scopul de a minimiza contaminarea cu patogeni.

Un principiu important este ca niciun obiect nesteril să nu intre în contact cu câmpul operator steril sau plaga deschisă și ca după folosire, orice dispozitiv medical contaminat să fie aruncat sau decontaminat conform protocoalelor de reprocesare.

Augmentarea Osoasă

Augumentarea osoasă asigură substratul osos necesar inserției, poziționării și vindecării corecte a implanturilor dentare, prin corectarea defectelor de volum, formă sau consistență ale crestei osoase, delocalizarea unor elemente anatomice ce pot fi lezate de inserarea implantului dentar sau de corectarea unor defecte, apărute ca urmare a inserării implantului dentar.

Procedurile se vor executa, de regulă, în timpul intervenției de introducere a implanturilor dentare. Sunt necesare și regularizări de creastă alveolară, în urma extracției dentare care precede inserarea de implanturi dentare.

Estetică dentară

Descoperirile știintifice au creat o serie de materiale tehnice moderne care oferă premisele unei intervenţii medicale nu doar corecte, dar și aspectuoase. Coroanele integral ceramice sau de ceramică pe zirconiu, inlay-urile ceramice sunt mijloacele care fac acest lucru posibil.

Aici, calitățile artistice ale tehnicianului dentar trebuie să-și facă simțită prezența deoarece, în ducerea la bun sfârșit a unei obturații de compozit, pe lângă calitatea materialelor

folosite, este importantă abordarea unei cromatici armonioase și a unui modelaj ocluzal optim. La Art Medical, partea estetică a intervențiilor stomatologice este abordată cu seriozitatea impusă de cele mai înalte standarde de calitate.

La clinica noastră puteți să beneficiați de efectele lămpii de albire, care vă va reda, fără durere sau alte reacții, aspectul dorit al danturii.

Odontologie

În cazul unui dinte atacat de carie, scopul primar al medicului dentist este ca acesta să fie curățat în mod temeinic și să i se redea calitățile funcționale, estetice și morfologice.

Cu cât un dinte afectat de carie este descoperit mai devreme, cu atât dintele poate fi tratat mai bine, conservând astfel vitalitatea acestuia și ocolind iminența unei operații endodontice.

Când dinții sunt tratați endodontic, este importantă conservarea în cea mai mare măsură posibilă a țesuturilor sănătoase și refacerea exactă.

De asemenea, s-a constatat că în aceste situații, folosirea unui pivot de sticlă în refacerea dinților devitalizați dau lucrării o rezistență sporită și o durată mare de viață.

Profilaxie

Cel mai bun tratament posibil este evitarea și prevenirea apariției problemelor dentare. Aplicarea unei igiene riguroase, ireproșabile, duce la o probabilitate cu până la 60 de ori mai mică de apariție a cariilor dentare, conform studiilor de specialitate. De asemenea, verificarea periodică a dentiției contribuie în mod semnificativ la acest aspect.

Sesiunea de igienizare este compusă din: periaj profesional, detartraj ultrasonic, probarea situației parodontale, finisarea obturațiilor vechi și descoperirea posibilelor afecțiuni parodontale sau odontale, flotizări topice și, de o importanță semnificativă, îndrumarea în ale profilaxiei a fiecărui pacient în parte.

Protetică

Momentul în care suntem privați de existența unuia sau a mai multor dinți poate să fie neplăcut din mai multe considerente: estetice, practice – de masticație, psihologice etc.

În protetică, este foarte importantă comunicarea cu pacientul, proces în urma căruia se stabileşte tipul de lucrare protetică, se fac comparații între diferite tipuri de lucrări, se iau în calcul ipotezele folosirii diferitelor tipuri de materiale şi se pun în balanță avantajele sau dezavantajele folosirii acestora în cazul concret al fiecărui pacient. Abia apoi se ia decizia optimă.

Chirurgie

Dacă se va întâmpla ca un anumit dinte să nu poată fi salvat și o intervenție chirurgicală de extracție în scop ortodontic este necesară, vom acționa în așa fel încât să reducem la maximum durerile și să evităm traumatismul.

Abordarea conservativă în ceea ce privește managementul corect, atât al țesuturilor moi cât și al celor dure, este pârghia prin care reușim să micșorăm impactul intervenției.

La Art Medical, în cazul intervențiilor chirurgicale care o cer, administrăm un anestezic corespunzător, care să ne asigure că operația se va desfășura în condiții de confort și siguranță pentru pacient.

Endodonție

Tratarea endodontică exactă a unui dinte este de o importanță asemănătoare cu crearea unei fundații solide pentru o clădire.

Dacă rădăcina unui dinte este tratată corect, prin respectarea indicațiilor din literatura de specialitate, această operaţiune poate să-i prelungească perioada de viață, în condiții de estetică și funcționalitate corespunzătoare.

Etapele de lucru – cum ar fi: izolarea dintelui cu diga, tratamentul mecanic și obturarea exactă, stabilirea lungimii de lucru cu apex locatorul, irigările efectuate corect – asigură o acuratețe mărită a intervenției și aduc șansele de reușită la maxim.

Prin radiografie, putem verifica succesul operației

Ortodonţie

Toată lumea îşi doreşte dinţi aliniaţi, frumoşi şi sănătoşi!

Atunci când dinții pacienților sunt prea îngrămădiți sau prea distanțaţi, atunci când există dinți extruzați sau incluși, se poate ajusta alinierea acestora cu o multitudine de tratamente ortodontice.

Aparatele ortodontice pot fi fixe sau mobile, vizibile sau mai puţin vizibile.

Este la latitudinea fiecărui pacient să decidă ce fel de soluție preferă pentru a-și ajusta dentiția.